Mitso’da IPARD III Programı ve I. Başvuru Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
TKDK Muğla İrtibat Ofisi, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD III programı kapsamında çıkılan ilk çağrı dönemine dair bilgilendirici toplantısının en son ayağını, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
TKDK Muğla İrtibat Ofisi, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD III programı kapsamında çıkılan ilk çağrı dönemine dair bilgilendirici toplantısının en son ayağını, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Toplantıya, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit ÖZER, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa YÜKSEL, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman AKAR, Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil GÜL beraberinde Milaslı potansiyel yatırımcılar, üretici birliklerinin temsilcileri, danışman firmalar katılım gösterdi.
14:30’da başlayan tanıtım toplantısının açılış konuşmasını MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit ÖZER yaptı.
IPARD III Sunumu Akıllardaki Sorulara Işık Tuttu
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit ÖZER, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı etki alanının Muğla’yı ve dolayısıyla Milas ilçesini de kapsar hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirerek TKDK’nın ilçeye hayırlı olması temennilerini iletti. proje sayısının yeterli düzeyde olması gerekliliğinin yanısıra bunların “iyi, akıllı, hatasız” nitelikte olmaları temennisinin de altını çizdi.
Başkanın konuşmasının ardından, TKDK Muğla İrtibat Ofisi Uzmanlarından Murat NESLİHANOĞLU, IPARD III özelinde güncellenmiş hibe desteklerini ayrıntılandıran bilgilendirici sunumu katılımcılarla paylaştı.
Programa göre; Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” kapsamında, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi) ve pazarlanması (balık), meyve ve sebze(zeytin-zeytinyağı) ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yumurtanın işlenmesi ve pazarlanması alanlarında sunulacak projelerin yapım işleri, makine-ekipman ile hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderler desteklenecek. Başvurular, 20 Mayıs 2024 tarihine kadar yatırım yapılması planlanan şehirdeki TKDK İl Koordinatörlüğüne veya TKDK İl İrtibat Ofisine yapılabilecek.
Sunum konularıyla ilgili potansiyel başvuru sahiplerinin merak ettikleri, TKDK Muğla İrtibat Ofisi ve TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü Uzmanları tarafından yanıtlanmasıyla toplantı son buldu.