MİTSO: "Muğla'da Alternatif Ürünlere Yöneleceğiz"

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Barış Saylak'ı ziyaret etti.

MİTSO: "Muğla'da Alternatif Ürünlere Yöneleceğiz"
MİTSO: "Muğla'da Alternatif Ürünlere Yöneleceğiz"

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Barış Saylak'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında MİTSO yönetimine teşekkür eden Barış Saylak, Muğla'da geleneksel ürünlerin yanında alternatif ürünleri destekleyeceklerini bildirdi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Meclis Üyeleri Yasin Erol, Uğur Bıçakçı, Ömer Eliş, Özer Topuz, Soner Çamlıbelen, Hüseyin Aykal, Özcan Gül; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Barış Saylak'ı ziyaret ederek kutladılar ve görevinde başarılar dilediler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas'ta başta zeytin, zeytinyağı, balık ve bal üretimi olmak üzere MİTSO olarak kaliteli ve markalı üretimin artması ve tanıtımının yapılarak ihracata yönelinmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Özer, "Biz zeytinyağı üretiminde kalitenin artması için üreticiye ücretsiz kasa dağıtılmasını ve zeytinyağında destekle priminin arttırılmasını ve kaliteye göre kademelendirilmesini istiyoruz. Düşük asitli zeytinyağına daha yüksek, yüksek asitli zeytinyağına daha düşük prim verilmeli. Böylece üretici kaliteli üretim yapması için teşvik edilmeli" dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da MİTSO yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Biz ilimizde tarımsal üretimin arttırılması ve çeşitlendirilmesi için çalışıyoruz. Elbette geleneksel ürünlerimizi destekleyeceğiz. Bunların üretimini geliştirmek, kalitesini arttırmak için çalışacağız. Geleneksel tarım ürünlerimizin yanında getirisi yüksek alternatif ürünlerin üretilmesini teşvik edeceğiz. Bu konuda güzel gelişmeler var. Örneğin trüf mantarı üretimi, serada muz yetiştirilmesi, ıtırlı bitkilerin üretilmesi gibi girişimler başladı. Bunları destekleyeceğiz. Muğla'da alternatif ürünlere yöneleceğiz. Katma değeri, getirisi yüksek ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68'inin üretilmekte olduğu Milas'taki açık deniz ve toprak havuzlardaki balık üreticilerinin sorunlarına da sahip çıkacaklarını ifade eden Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, özellikle toprak havuz balıkçılarının rekabet gücünü arttırmak amacıyla başta elektrik ve yem giderleri olmak üzere maliyet giderlerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.