Milas OSB'de 25 Yıllık Sürecin Ardından Mutlu Son
Sanayi Parselleri Kura İle Hak Sahiplerine Tahsis Edildi
Milas Organize Sanayi Bölgesi'nde, yaklaşık 25 yıllık bir sürecin sonunda mutlu sona ulaşıldı. OSB'deki 54 sanayi parseli, Milas 4. Noteri huzurunda yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine tahsis edildi.
Yapımına 1996 yılında başlanan Milas OSB sonunda sanayi parselleri noter huzurunda yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine tahsis edildi. Milas Belediyesi Düğün Salonunda yapılan kura çekimi töreni şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Milas OSB Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Bugün çok mutluyuz. Milas için önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. biliyorsunuz, 1996 yılından bu yana yaklaşık 25 yıldır Milas OSB'nin özlemini yaşıyorduk" dedi. Özer, Milas OSB'de 54 sanayi parseli olduğunu da belirterek "Sizlerden biran önce inşaatların başlamasını istiyoruz. Yatırımlar ne kadar erken tamamlanırsa o kadar iyi olur. Çünkü Milas OSB'de 2 bin 500 kişiye iş alana sağlayacak. Sizlerden tek istediğimiz yatırımlarınızı bir an önce tamamlamanızdır. Devletimizin uyguladığı çok güzel teşvikler var. bizler her zaman yardımcı olmaya hazırız. Buraya hemen akabinde 2. etaba başlamak istiyoruz. 1996'dan bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Milas OSB Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Üyesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat da konuşmasında tarihi bir an yaşanmakta olduğunu belirterek "Uzun süren bir organize sanayi bölgesi maceramızda önemli dönüm noktalarından birindeyiz. Tarihi bir an yaşıyoruz. Bunun sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sadece Milas için değil tüm Muğla için önemli bir adım atılıyor. Kura aşamasına gelmek bu macerada önemli bir dönüm noktasıdır" dedi ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.
Milas OSB'deki sanayi parsellerinin hak sahiplerine tahsisi için yapılan kura çekimine katılan Muğla Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de konuşmasında Milas OSB'ye her zaman destek verdiğini belirterek "Yatırımcılarımıza hayırlı olsun. Yanı başımızda limanımız var. Bu da önemli bir avantaj sağlıyor" dedi. .
Milas OSB Mütevelli Heyet Yönetim Kurulu Başkanı Milas Kaymakamı Eren Arslan da konuşmasında Milas'ın parlatılmayı bekleyen bir mücevher olduğunu belirterek "İnşallah burada yükselecek sanayi tesisleriyle ülkemiz daha çok katma değer oluşturacak. Milas için çıtamız çok yüksek. İnşallah, bunun sonrasında ikinci etap OSB gelecektir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Milas 4. Noteri tarafından yapılan kura çekimiyle 54 sanayi parselinin hak sahiplerine tahsisi yapıldı.
Milas OSB'de tapularını alan hak sahibi sanayicilerin bir yıl içinde fabrika projelerini hazırlayıp OSB yönetimine sunmaları ve projelerin hazırlanmasından sonraki iki yıl içinde de fabrikaların kurulup, faaliyete geçmesi gerekiyor. Belirtilen süre içinde tesislerini kuramayanlar haklarını kaybedecekler ve parsellerin sahiplik hakları OSB yönetimine geri dönecek. Milas OSB'de çalışır duruma gelen fabrika sayısında yüzde 70 doluluğa ulaşıldığında Muğla ilinde ikinci bir OSB kurulabilmesi mümkün olacak.
Muğla'nın ilk ve tek OSB'si olacak Milas OSB, 1072 dekarlık bir alan üzerine kuruluyor. 544 dekar sanayi parsel alanı, 57.5 dekar yeşil alan ve 36 dekar idari ve sosyal tesis alanı olacak şekilde planlandı. İlk kuruluş aşamasında alınan ilke karar gereğince çevreyi kirletmeyen fabrikaların kurulabileceği Milas OSB'de gıda, inşaat, makine, entegre tesisi ve sanayi tekstili üzerine fabrikalar yapılabilecek.