Gümüşlük Festivali Viyolonsel-Piyano İkilisini Zefirya’da Ağırladı
Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde sahne aldı.
Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde sahne aldı.
16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ve Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen konserlerin ikincisinde, Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee buluşması, Bodrumlu klasik müzikseverlerce ilgiyle karşılandı. Festival sahnesinde bir araya gelen ikili daha önce de birçok kez aynı sahneyi paylaşmanın tecrübesiyle, mükemmel bir uyumluluk içinde Cesar Franck, Claude Debussy, Manuela de Falla ve Ahmed Adnan Saygun’un eserlerini seslendirdi.
Günbatımında viyolonsel – piyano düeti
Geçtiğimiz günlerde festivalin de açılış konuğu olan Piyanist Gülsin Onay konseriyle Bodrum’un, sosyal yaşamına giren Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, günbatımında viyolonsel – piyano düetini konuk etti. Bodrum’un sanat ve iş dünyasından çok sayıda klasik müzikseveri bir araya getiren konserde ikili geceye, Cesar Franck’ın, “Sonata for cello & piano in A major” isimli eseriyle başladı. Sanatçılar, eserden şu bölümleri seslendirdi; “Allegretto ben moderato”, “Allegro”, “Recitativo-Fantasia: Ben moderato” ve “Allegretto poco mosso”. Bu eserin ardından Claude Debussy’nin, “Sonata for Cello and Piano in D minor” başlıklı eserine yer veren ikili, “Allegro amabile”, “Andante tranquillo – Vivace” ve “Allegretto grazioso, quasi Andante” adlı bölümleri seslendirerek gecenin ilk yarısını sonlandırdı.
Yiğidim aslanımla final
Gecenin ikinci yarısında tekrar alkışlarla sahneye gelen Jeroen den Herder ve Hua Hsuan Lee, bu defa önceden duyurulan programdan farklı bir repertuarı seslendireceklerini belirterek, GFA Viyolonsel ustalık sınıfındaki öğrencileri sahneye davet ettiler. Solo ve ansambl halinde sahneye gelen sanatçılara, izleyiciler arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından Prof. Ümit İşgörür de katıldı. Programın sonunda 8 viyolonsel için uyarlanan “Yiğidim aslanım” türküsü seslendirildi.
Bodrumluları öğrencilerine destek olmaya davet etti
Konserin sonunda Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder, izleyicilere yönelik yaptığı konuşmasında, öğrencilerinin çok yetenekli olduğunu ancak eğitimlerine devam edebilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, Bodrumlu sanatseverleri festivalin burs programına destek olmaya davet etti.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.