Bodrum Bayrama Hazırlanıyor

Bodrum Belediyesi, 15 Mayıs'ta inşaat yasağının başlamasıyla birlikte yarımada genelinde bayram hazırlığına girişti.

Sahillerde Kirliliğe Geçit Yok!
Sahillerde Kirliliğe Geçit Yok!
2 / 6

2. Sahillerde Kirliliğe Geçit Yok!

Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü de tam kadro çalışmalara devam ediyor. Bir taraftan Belediye çözüm masasına ulaştırılan şikayetler değerlendirilerek incelemeye alınırken, diğer taraftan da görüntü ve gürültü kirliliği yaratan işyerleri ve evlere müdahalede bulunuluyor. Sezona hazırlanan bazı plaj işletmelerinin sahillere döktüğü kumlarla ilgili gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, son bir hafta içinde Gümüşlük ve Küdür'de incelemelerde bulundu. Yalıkavak Küdür'deki bir işletmenin deniz kirliliğine neden olan kum dökme uygulaması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirildi.  Ekipler aynı zamanda inşaat sezonundan kalan hafriyat ve moloz kalıntılarını da temizlemeye başladı.

Öte yandan Belediye plajlarında başlatılan hasır şemsiye uygulaması, Bitez sahilinde devam etti. Bitez'de Özgür Plaj ve halk plajı kullanıma hazır hale getirilirken, Kumbahçe plajı yürüyüş yolunun yapımına da hız verildi.

Turizm sezonunun ilk başladığı bölgelerden olan Gümbet’te de bayram hazırlıkları aralıksız sürüyor. Başkan Aras’ın talimatıyla Gümbet sokaklarında düzenleme çalışmaları yapılırken, iki otel arasında kalan ve 20 yıldır kapalı olan bir sokak yeniden hayat buluyor.

Öncesi Sonraki