Ankara'da II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen II. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine dört coğrafi işaretli ürüne sahip olan MİTSO da katıldı. Zirvede MİTSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor.

Ankara'da II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen II. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine dört coğrafi işaretli ürüne sahip olan MİTSO da katıldı. Zirvede MİTSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından ATO Congressium'da II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi 19 / 20 / 21 Eylül tarihlerinde açık kalacak. Zirve kapsamında coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı Coğrafi İşaretli Ürünler Fuarı açıldı. Zirvede İtalya, Gürcistan, Güney Afrika, Ekvator ve Tanzanya'nın büyük elçilikleri ile bazı valilikler ve bazı Ticaret ve Sanayi Odaları ise coğrafi işaretli ürün tanıtımlarını açtıkları stantlarda yapıyorlar. Zirveyi  İspanya, Portekiz, Brezilya, Lübnan, Bulgaristan, Malezya'nın ülke temsilcilikleri de ziyaret ettiler. Zirvede Milas'ın 4 ürününe coğrafi işaret almış olan  Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank coğrafi işaret tescil işlemlerinin bakanlığın bağlı kuruluşu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapıldığını belirterek "Bugün itibariyle 81 ilimizde 446 tescilli ürünümüz var. İşlemleri devam eden 428 başvuruyu da değerlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye'de tescil edilebilir 2 binin üzerinde potansiyel coğrafi işaret bulunuyor" dedi. Bakan Varank tescilli ürünlerin sağladığı katma değere de dikkat çekerek "Türkiye'deki 446 tescilli işaretin pazar payı 2 milyar avro civarındadır" dedi.

Öte yandan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında Ankara'da, Türkiye'nin tüm coğrafi işaretli ürünlerinin satışa sunulacağı bir merkez kurmak istediklerini söyledi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran "Coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürün potansiyeliyle Türkiye dünya pazarlarından 20 milyar dolarlık pay alabilir. Coğrafi işaret katma değer üretiyor, istihdama ve ihracata katkı sağlıyor ve en çok önemsediğimiz köyden kente göçü önlüyor" diye konuştu. 

Mitso Da Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde

ATO tarafından ATO Congressium'da düzenlenen II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde coğrafi işaretli dört ürüne sahip olan MİTSO'yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil ediyor. Reşit Özer "Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olan bu zirvede biz de MİTSO olarak Milas el halıları, Milas zeytinyağı, Milas tepsi böreği ve Milas yağlı zeytini olmak üzere dört coğrafi işaretli ürünümüzü tanıtıyoruz" dedi.