Karsanat'tan "Adnan Çoban Türk Müziği" Konseri

Karsanat (Karya Kültür ve Sanat Derneği)  klasik batı müziği konserlerinin ardından, bu kez de sezonun ilk Türk müziği  konserini , son dönemin en başarılı solistlerinden Dr. Adnan Çoban  ve altı kişilik tanınmış saz sanatçılarından oluşan grubun eşliğinde  gerçekleştiriyor.  

Karsanat'tan  "Adnan Çoban Türk Müziği" Konseri
Karsanat'tan "Adnan Çoban Türk Müziği" Konseri

Karsanat (Karya Kültür ve Sanat Derneği)  klasik batı müziği konserlerinin ardından, bu kez de sezonun ilk Türk müziği  konserini , son dönemin en başarılı solistlerinden Dr. Adnan Çoban  ve altı kişilik tanınmış saz sanatçılarından oluşan grubun eşliğinde  gerçekleştiriyor.  

‘Adnan Çoban Türk Müziği Konseri’ nin sanat yönetmenliğini , Karsanat Derneği’nin kurucu üyesi  Prof. Dr. Nevzat Atlığ  yapıyor.  Atlığ  “Dr. Adnan Çoban günümüzde verdiği radyo ve tv konserleri ve yaptığı ‘Bizden Nağmeler’  TV programlarıyla,  Türk Müziği sevenlerin beğeni ile dinledikleri son dönemin  en başarılı solistlerinden.  Sanatçıya,  Karsanat’ın  bu yılki ilk Türk müziği  konserinde musiki sanatımızın altı kişilik tanınmış  değerli  saz sanatçılarından oluşan grup eşlik ediyor.” diyerek, Bodrum’daki müzikseverleri bu konserde değerli sanatçılarla beraber olmaya davet ediyor.

Dr. Adnan Çoban’a kemanda   Yeşim Altınel Çoban,  kanunda  Hacer Tısoğlu, viyolonselde     Betül Şirin, tanburda  Gökhan Filizman, utta Sarper Eroğlu, neyde  Hüseyin Özkılıç eşlik ediyor.

‘Adnan Çoban Türk Müziği Konseri’  11 Aralık 2019 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde.

 

 Dr. Deniz Adnan ÇOBAN

1995 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede Psikiyatri ihtisasını tamamladı. Birçok hastane ve klinikte görev yaptı. Mûsikî eğitimine ilk Prof. Dr. Ali Rıza Kural ile Cerrahpaşa korosunda başladı. Aynı dönemde Süheyla Altmışdört yönetimindeki İstanbul Üniversitesi Korosu çalışmalarına da başladı. Orada solfej, nazariyat, repertuar, üslûp ve tavır bilgisini geliştirdi. İcrâda klasik üslûbu benimsemiş olan Çoban, hekim musikişinaslık müessesesinin önemli temsilcileri olan Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, Prof. Dr. Selahattin İçli gibi değerli isimlerden istifâde etmiştir. TRT İstanbul Radyosu’nda bir dönem ses sanatçısı olarak görev yapmış ve birçok önemli mûsikîşinasla çalışma fırsatını bulmuştur. Mûsikîmize radyo ve televizyon programlarıyla da katkı sunmuş olan Dr. Adnan Çoban “Bizden Nağmeler” ve “Muhabbetnağme” isimli Türk müziği programlarını yapmıştır. Câna Şifa Nağmeler, Romantik Dönem Bestekârları, Zencîr-i Meşk, Meşk-i Safâ, Ey gönül isimli albümleri vardır. Birçok birçok dînî ve lâ-dînî beste çalışmasına imzâ atmıştır. “Müzikterapi” kitabı ile geleneksel tıp anlayışının sembolü olan “Müzik Terapi” yönteminin evrensel normlara uygun şeklini gündeme taşımıştır. Müzikterapi üzerine dersler ve konferanslar vermiş, radyo ve televizyon programları yapmıştır. Kurmuş olduğu Türk Tedavi Mûsikîsi Uygulama ve Araştırma Topluluğu TÜTEM ile müzikterapi konseptli konserler vermiştir. Üniversitelerde psikoloji ve müzikterapi derslerinin yanısıra Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda Dînî Mûsikî ve Klâsik Türk Mûsikîsi Repertuar dersleri vermiştir. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan sorumlu Rektör Danışmanlığı, Haliç Üniversitesi Akademik Direktörlüğü, Haliç Konservatuarı Direktörlüğü ve Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Kemânî Yeşim Altınel Çoban ile evlidir ve iki çocuk babasıdır. Halen kendisine ait psikiyatri merkezinde psikiyatr ve psikoterapist olarak çalışmalarına devam etmektedir.