GEKA’nın 112’nci Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de Gerçekleştirildi
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 112’nci Yönetim Kurulu Toplantısı, iki oturumlu olarak Denizli’de gerçekleştirildi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 112’nci Yönetim Kurulu Toplantısı, iki oturumlu olarak Denizli’de gerçekleştirildi.
Toplantıya; GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve GEKA’ya bağlı illerdeki karar alma yetkisine sahip Yönetim Kurulu üyeleri ve bölgemizde sanayi ve teknoloji alanında hizmet veren kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantının ilk oturumunda Ajans tarafından gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddeleri değerlendirilerek, yeni yapılacak olan faaliyetler ele alınırken, toplantının ikinci oturumunda ise “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu özel gündem maddesi ele alındı.
Vali Hasan Karahan, yaptığı basın açıklamasında; “Toplantımızda 2019 yılı destek programlarının görüşülmesinin yanı sıra; Bölgemiz için önem arz eden ve Ajansımızın katılım sağladığı YÖREX Fuarı, MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi, Interfresh Yaş Sebze Meyve Fuarı ile düzenleyicileri arasında bulunduğumuz 6’ncı Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi çalışmaları değerlendirilmiştir. Halen başvuruya açık olan 2018 yılı Fizibilite Desteği ve Teknik Destek Programlarımız başarılı bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir. Aydın ilimizden bir güdümlü proje desteği başvurusunun onaylandığı ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceği haberini de paylaşmak isterim. Şimdi burada ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu özel gündem maddesi vesilesiyle, Bölgemizdeki konuyla ilgili değerli temsilcilerimizin katılımı ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantıyla sanayimizin sorun, talep ve beklentilerini değerlendirmeyi hedeflemekteyiz. Toplantı sonunda çıkan sonuçlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletilerek Bakanlığımızın önümüzdeki dönem çalışmalarına katkı sağlayacaktır. 2019-2021 yıllarını kapsayan “Yeni Ekonomi Programı” ile kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik ekonomik değişimin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Toplantımızda ‘Finansmana Erişim, Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma, Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar ve Ekonomik Belirsizlik vb.’ konu başlıklarında sorunları değerlendirecek ve çözüm önerilerini alacağız.” dedi.