Gümüşlük’te “Kumda Piyano” ve Gülfam Göknar’dan İmza Akşamı
Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında düzenlenen piyano ustalık sınıfına katılan genç piyanistler, Gümüşlük Toprak Ev’de hünerlerini sergiledi.
Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında düzenlenen piyano ustalık sınıfına katılan genç piyanistler, Gümüşlük Toprak Ev’de hünerlerini sergiledi. Gelecek vaat eden piyanistlerimize konserin ardından sertifikalarını Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve Feyzan Erel verdi. Gecenin devamında piyanist ve yazar Gülfam Göknar, “Müzik ve Çiçek” adlı kitabını okurları için imzaladı.
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen ve bu yıl Sistem A.Ş ve Gruptrans’ın ‘Kumda’ tema sponsorluğuyla gerçekleşen Gümüşlük Festival Akademisi Piyano Masterclassı’na katılan 12 genç yetenek, “Kumda Piyano” başlığı altında bir final konseri vererek sertifika aldı. 30 Temmuz’da başlayıp 11 Ağustos’ta sonlanan ve 12 gün boyunca dünyaca meşhur piyanistler Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’dan eğitim alan genç piyanistler bilgi ve tecrübelerini masterclassın son gününde, Toprak Ev’de sergiledi.
Genç Piyanistlerin Seslendirdiği Repertuar, Piyano Şölenine Dönüştü
İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarları ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden gelen, yaşları 12 ile 29 arasında değişen 12 yetenekli genç piyanist, sahnede final heyecanı yaşadı. Toprak Ev’deki konserde J.S Bach, W.A. Mozart, F. Mendelssohn Bartholdy, A.A Saygun, F. Liszt ve F. Chopin gibi bestecilerin eserlerine yer verildi.
Genç sanatçılar sırayla sahnede yer alırken ilk sırada performansını sergileyen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarından 29 yaşındaki Birce Polat, Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Piyano Sonatı No:17 KV 570” adlı eserinin 3.Bölümünü seslendirdi. Daha sonra sahnede yerini alan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı 11. Sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hazal Zübeyde Hasırcıoğulları, Ludvig van Beethoven’ın bir eserini seslendirdi. Genç sanatçı besteciden, “Pathetique Sonat Op.13, no.8, 1.bölüm “Grave” adlı yapıtla alkış aldı. Bu eserin ardından Toprak Ev’in sahnesine gelen 14 yaşındaki, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Alp Birsel, Sergey Rachmaninoff’un, “Elegie Op.3 No.1” adlı eserini icra etti. Konserin ilk yarısında genç yetenekler şu sırayla sahnede yerlerini aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Pelin Su Yavuz, Felix Mendelssohn’dan, “Fantasia F# minor Op.28 (Scottish Sonata)”; Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Tuna Baray Başyayla, Frederic Chopin’den, “Etude Op.10, no.12” ve son olarak Salihli Fen Bilimleri Kolejinden 12 yaşındaki Damla Ece Karataş, Claude Debussy’den, “Arabesque no.1”.
Gecenin ikinci yarısı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 27 yaşındaki Bogatay Köprülü ile başladı. Genç sanatçı, Ludvig van Beethoven’un, “Piyano Sonatı “Appassionata”, Op.57 1. Bölüm”ü ile sahneden alkışla ayrıldı. Daha sonra Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Erensu Küçüka sahnede yerini alarak Sergei Bortkiewicz’den, “Etude, Op.15 no.1” adlı yaptı seslendirdi. Genç sanatçılar sırayla şu eserlere yer verdi: Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı 11. Sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Sefa Pehlivan, Frederic Chopin’in, “Scherzo Op.20, no.1”; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Lise 3. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Reyhan Senyücel, Franz Liszt’in, “Hungarian Rhapsody no.7” ve Bilkent Üniversitesinden 29 yaşındaki Eser Öktem, Claude Debussy’nin, “Nocturne L.89”. Bu eserin ardından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
Sertifikalarını Törenle Aldılar
Sertifika törenine masterclassa eğitmen olarak katılan Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’ın yanı sıra eğitime verdiği destekle bilinen iş adamı ve Sistem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık ve Gruptrans Yönetim Kurulu Başkanı Feyzan Erel de katıldı. “Çok değerli bir genç nesil yetişiyor ve bununla gurur duyuyoruz” diyen Devlet Sanatçısı ve Piyanist Gülsin Onay, konserin gelirinin bir sonraki yılın GFA burs fonuna aktarılacağını söyledi. Sertifikalarını Gülsin Onay’ın ve Feyzan Erel’in elinden alan öğrenciler daha sonra eğitmenleriyle fotoğraf çektirdi.
Gülfam Göknar, “Kitap Ve Çiçek” İsimli Kitabını İmzaladı
Konser kapsamında bir de imza günü düzenlendi. Piyanist ve yazar Gülfam Göknar, bu yıl Okuyan Us Yayınlarından çıkan “Müzik ve Çiçek” başlıklı kitabını, festival izleyicisi için imzaladı. Gülfam Göknar, klasik müzik ve çiçekler arasında çok da fazla bilinmeyen ilişkiyi ele aldığı "Müzik ve Çiçek"te büyük bestecilerin eserlerine ilham kaynağı olmuş çiçeklerin taşıdığı anlam ve verdikleri mesajı okuyucuyla buluşturuyor.
Sanatçının dostları, okurlar ve müzik tutkunları imza gecesinde Gülfam Göknar’ı yalnız bırakmadı. Sanatseverlerin ilgiyle karşılandığı kitap, ilginç ve nadir rastlanır bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkmış. Piyanist ve yazar Gülfam Göknar, “Müzik ve doğanın kucaklaştığı bu buluşmanın ardından, “Müzik ve Çiçek” adını verdiğim kitabımı okurlarımla ve dostlarımla paylaşmaktan mutluyum. Dinleyicilerimize toprak ananın bize sunmuş olduğu en güzel mücevherleri, kır çiçekleri tohumlarını sunuyorum. Güzel okumalar dilerim” dedi. Yazarın 2016 yılında aynı yayın evinden çıkmış “Müzik ve Yemek” adlı bir kitabı daha bulunuyor.