Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, Gümüşlük’te Festival Sahnesindeydi

Bosfor Turizm ana sponsorluğuyla devam eden 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda sahnesi, Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal’ı konuk etti…

Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, Gümüşlük’te Festival Sahnesindeydi
Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, Gümüşlük’te Festival Sahnesindeydi

Bosfor Turizm ana sponsorluğuyla devam eden 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda sahnesi, Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal’ı konuk etti…

Usta oyuncu Tülay Günal ve davul-piyano ikilisi Yürüyen Merdiven, Festival sahnesinde iki ayrı performansla izleyici karşısına çıktı. 8 Eylül Perşembe akşamı, “Çocuklar için Masalların Masalı” adlı gösteri ile izleyenleri, tiyatro ve şiirin ötesine geçiren Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, bu defa yıllara dayanan beraberliklerine yeni düzenlemelerin de eklenmesi ile harika bir projeye Gümüşlük’te imza attılar. Sanatçı Tülay Günal’ın, Yürüyen Merdiven’in her stüdyo albümünde özel bir yeri oldu. “Masalların Masalı”, “Bilmece” ve “Boyun Eğmeyenler” bu değerli katkının somut örnekleri olarak dikkat çekiyor. Öte yandan Günal’ın rol aldığı “Yaşamaya Dair” ve “Kaldırım Serçesi” gibi yapımlarda da Yürüyen Merdiven’in, yani Davulcu Mustafa Kemal Emirel ve Piyanist Yiğit Özatalay’ın ayak izleri vardı hep. Üçlünün yıllar içinde geliştirdiği beraberlik, yeni düzenlemelerin de eklenmesiyle renkli bir projeye dönüşmüş. Gümüşlük’te izleyici karşısına çıkan bu çok özel projede Dramaturji ve Vokallerde Tülay Günal, piyanoda Yiğit Özatalay, davulda Mustafa Kemal Emirel yer alıyordu. Üçlü’nün performansı alkış aldı Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda sahnesinde izleyici karşısına ilk olarak müziği Zülfü Livaneli’ye ait bir Bedri Rahmi Eyüboğlu şiirinin Yürüyen Merdiven düzenlemesi ile çıktılar. “Yiğidim Aslanım” adlı bu eserin ardında müziği Fazıl Say’a ait olan Nâzım Hikmet’in “Memleketim” adlı eseri seslendirildi. Bir sonraki eser yine bir Nâzım Hikmet şiiri olan Masalların Masalı idi. Bu eserde de müzik Yiğit Özatalay’a aitti. Program sırasıyla şu çalışmalarla devam etti: “Vitrin”, Söz - Müzik: Özdemir Erdoğan; “Mack the Knife” (Die Moritat von Mackie Messer) Söz: Bertolt Brecht, İngilizce Söz: Marc Blitzstein, Müzik: Kurt Weill; 6) “La Vie en rose” Söz: Edith Piaf, Müzik: Louiguy (Louis Guglielmi); “La Goualante du pauvre Jean” Söz: René Rouzaud, Türkçe Söz: Can Yücel, Müzik: Marguerite Monnot; “Padam, padam…” Söz: Henri Contet, Müzik: Norbert Glanzberg; “Nature Boy” Söz - Müzik: Eden Ahbez; “Tango Neruda” Müzik: Yiğit Özatalay; “Bilmece” Söz - Müzik: Yiğit Özatalay; “Cezaevinde Bayram Görüşmesi” Söz - Müzik: Nejat Yavaşoğlulları; Ceviz Ağacı Şiir: Nâzım Hikmet, Müzik: Cem Karaca. Programda tüm düzenlemeler Yürüyen Merdiven’e aitti.

Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal’ın beğeni toplayan performansları üzerine izleyici, alkışlarla Üçlü’yü tekrar sahneye davet etti. Sanatçılar, bu defa anonim ve çok bilinen bir İtalyan şarkısı olan “Bella Ciao”yu seslendirdi. 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları Ana Sponsor: Bosfor Turizm Kurumsal Sponsorlar: Bodrum Belediyesi; Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu Etkinlik Sponsorları: Nocturne, Roas Hotel Bitez, Institut Français Türkiye İzmir, Aktur, BAU konservatuvar, Liba Laboratuarları, ArtIsrael, Jazz Migration Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Zuhal Müzik, Muğla Büyükşehir Belediyesi 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapanış konseri 14.09 Çarşamba - Kapanış konseri - Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Gümüşlük Festival Akademisi Genç Yetenekler & Gülsin Onay, Şef Işın Metin, TAŞTA - Antik Taş Ocağı Antik Taş Ocağında gerçekleştirilen TAŞTA konserlerinin başlama saati 21.00;