Muğla Büyükşehir’den 105 Bin Nakil Hizmeti

Yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli vatandaşlar için sağlık yolculuğu devam ediyor.

Muğla Büyükşehir’den 105 Bin Nakil Hizmeti
Muğla Büyükşehir’den 105 Bin Nakil Hizmeti
Muğla Büyükşehir’den 105 Bin Nakil Hizmeti

Yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli vatandaşlar için sağlık yolculuğu devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli bireylerin sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için yürüttüğü Hasta ve Engelli Nakil Hizmeti ile bugüne kadar 21 bin 489 vatandaşa ulaştı. Bu kapsamda 105 bin 243 nakil gerçekleştirildi.

13 ilçede kesintisiz hizmet

13 ilçe ve 574 mahallede sürdürülen hizmette, özel tasarlanmış ambulanslar ve alanında uzman personel görev alıyor. Kimi zaman dağ köylerinden şehir merkezlerine, kimi zaman da şehirden hastanelere uzanan bu yolculuklar, yalnızca bir nakil değil, aynı zamanda yaşamla yeniden bağ kurma fırsatı sunuyor.

74 bin 548 hasta nakli, 30 bin 695 engelli nakli ile her rakam, ulaşılan bir hayat hikâyesini temsil ediyor.

Başkan Aras: “Sağlık için yollardayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, hizmetin önemine değinerek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına ulaşımı, kontrollerini aksatmaması açısından büyük önem taşıyor. 13 ilçemizin 574 mahallesinden özellikle yaşlı ve engelli hemşehrilerimizin hastanelere ulaşımı, trafik ve insan yoğunluğu nedeniyle zor olabiliyordu. Özel dizayn edilmiş araçlarımız ve uzman personelimizle nakil hizmetimizi sürdürüyoruz. Evde bakım ile evlere misafir olmaya, nakil hizmetimiz ile de yollarda olmaya devam edeceğiz.”

İnsan hayatına dokunan ekip

21 araç ve 38 kişilik profesyonel ekiple yürütülen hizmet, acil olmayan ancak düzenli sağlık kontrolleri gereken vatandaşların tedaviye erişimini kolaylaştırıyor.