Turgutreis Turistik Çarşısı’nda Sezon Sessizliği: Esnaftan Acil Müdahale Çağrısı
Turgutreis Turistik Çarşısı esnafı, durgun geçen sezon nedeniyle dertli. Yönlendirme eksikliği, denetimsizlik ve turistlerin merkez bölgelere yönlendirilmesi gibi sorunlara çözüm bekliyorlar.
Bodrum’un köklü turizm noktalarından Turgutreis Turistik Çarşısı, ekonomik değişimler ve sezonun geç açılması nedeniyle tarihinin en durgun günlerini yaşıyor. Sokakların boş kalmasından şikayetçi olan esnaf; yönlendirme eksikliği, turistlerin merkez bölgelere yönlendirilmesi ve denetimsizlik gibi sorunlar nedeniyle yerel idareden acil çözüm planı bekliyor.
Yaz sezonunun ortasına gelinmesine rağmen beklediği hareketliliği bulamayan Turgutreis esnafı, sesini Bodrum Belediyesi ve ilgili yetkili kurullara duyurmaya çalışıyor. Bölgedeki turizm faaliyetlerinin yeniden canlanması için esnafın talep ettiği çözüm önerileri şu şekilde sıralanıyor:
Tanıtım ve Yönlendirme Tabelaları Şart Çarşıyı hareketlendirmek isteyen esnaf, özellikle oteller bölgesinden çarşıya kadar olan güzergahta turistleri yönlendirecek dekoratif ve dikkat çekici tabelaların eksikliğine dikkat çekiyor. Bölgeye gelen ziyaretçilerin çarşıyı bulmakta zorlandığını belirten esnaflar, estetik tanıtım çalışmalarıyla yaya akışının artırılmasını talep ediyor.
"Turist Merkez ve Gümbet'e Kaydırılıyor" Esnafın en çarpıcı iddialarından biri, bazı acente ve animasyon şirketlerinin organize şekilde turistleri Turgutreis’ten uzaklaştırarak Bodrum merkez ve Gümbet’e yönlendirmesi. Bu durumun Turgutreis turizmini ciddi şekilde baltaladığını belirten esnaflar, yerel yönetimin bu haksız yönlendirmelere karşı denetimlerini artırmasını istiyor.
Yaya Bölgelerinde Motosiklet Tehlikesi Çarşı ve Atatürk Meydanı gibi yaya trafiğine kapalı alanların motosikletliler tarafından istila edilmesi ise can güvenliğini tehdit ediyor. Hız sınırını aşan ve akrobatik hareketlerle yaya güvenliğini hiçe sayan motosiklet sürücülerinin turistleri rahatsız ettiğini dile getiren esnaf, kolluk kuvvetlerinin bölgede daha sık denetim yapmasını bekliyor.
İşgaliye İhlalleri Görüntü Kirliliği Yaratıyor Düzenin bozulduğunu vurgulayan esnaflar, bazı işletmelerin belirlenen işgaliye sınırlarını aşarak haksız rekabete ve görüntü kirliliğine yol açtığını ifade ediyor. Mevcut turistin bölgeden soğumasına neden olan bu düzensizliğin, belediye ekiplerince titizlikle denetlenerek disiplin altına alınması çağrısında bulunuluyor.
Turgutreis esnafı, sezon tamamen sona ermeden önce Bodrum Belediyesi'nin hem denetim hem de tanıtım odaklı adımları atmasını, bölge ekonomisinin yeniden canlanması için bir "kurtarma paketi" hazırlanmasını bekliyor.


Yorumlar (0)