10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 10. Bodrum Hamsi Festivali, 18 Ocak 2026’da Bodrum İskele Meydanı’nda müzik, horon ve Karadeniz lezzetleriyle gerçekleştirilecek.

10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor
Karadeniz Rüzgârı Bodrum’da Esecek 10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta
10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor
10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor
10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor
10. Bodrum Hamsi Festivali 18 Ocak’ta Bodrumlularla Buluşuyor

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Bodrum Hamsi Festivali, bu yıl 10. kez düzenlenerek 18 Ocak 2026 Pazar günü Bodrum İskele Meydanı’nda Bodrumlularla buluşacak.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Bodrum Hamsi Festivali, bu yıl 10. yılına girmenin heyecanını yaşıyor. Karadeniz kültürünün vazgeçilmez lezzeti hamsi, müzik ve eğlenceyle buluşarak 18 Ocak 2026 Pazar günü Bodrum İskele Meydanı’nda Bodrumlulara unutulmaz bir gün yaşatacak.

Gün boyu sürecek festival kapsamında Karadeniz ezgileri, Bodrum’un kalbinde yankılanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişinin katılım göstermesi beklenen festival, dostluk, dayanışma ve kültürel kaynaşmayı ön plana çıkaracak.

Karadeniz Ezgileri Bodrum’da Yankılanacak

Festival sahnesinde Ceren Ece, Dinçer, Nihat Yılmaz, Mehmet Başkan, Emre Yetimoğlu ve Süleyman Gülten, sevilen şarkıları ve ezgileriyle katılımcılara müzik dolu anlar yaşatacak. Festivalin sunuculuğunu ise deneyimli isim Murat Kurt üstlenecek. Gün boyunca sürecek etkinliklerde horon gösterileri, yöresel müzikler ve sahne performansları Bodrumlularla buluşacak.

Hamsi, Horon Ve Dayanışma Aynı Sofrada

Festival alanında Karadeniz mutfağına özgü lezzetler, özellikle hamsi ikramlarıyla ziyaretçilere sunulacak. Bodrum’da yaşayan Karadenizliler başta olmak üzere tüm vatandaşları aynı sofrada buluşturmayı amaçlayan organizasyon, kültürel bağların güçlenmesine katkı sunacak.

Başkan Sefer Çelik’ten Davet

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, 10. yılın kendileri için özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Çelik, Karadeniz’in kültürünü ve dayanışma ruhunu Bodrum’da yaşatmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu belirterek, 18 Ocak 2026’da Bodrum İskele Meydanı’nda düzenlenecek festivale tüm vatandaşları aileleriyle birlikte davet etti.

Dernek yetkilileri, 10. Bodrum Hamsi Festivali ile Karadeniz kültürünün sıcaklığını Bodrum’da paylaşmak istediklerini ifade ederek, çevre ilçelerden gelecek misafirleri de festivale davet etti. Karadeniz’in ezgileri, hamsinin lezzeti ve dostluk, 18 Ocak’ta Bodrum İskele Meydanı’nda buluşacak.