Ege’nin İki Yakasında Güç Birliği: Patmos Belediye Başkanı Tsampalakis’ten Bodrum’a Ziyaret

Patmos Belediye Başkanı Nikitas Tsampalakis, Bodrum Boat Show ve İzmir temasları kapsamında Bodrum'u ziyaret etti. Ege'de turizm iş birliği masaya yatırıldı.

Monday, Ekimober 19, 2026 - 09:36
0 7
Ege’nin İki Yakasında Güç Birliği: Patmos Belediye Başkanı Tsampalakis’ten Bodrum’a Ziyaret
Ege’nin İki Yakasında Güç Birliği: Patmos Belediye Başkanı Tsampalakis’ten Bodrum’a Ziyaret
Ege’nin İki Yakasında Güç Birliği: Patmos Belediye Başkanı Tsampalakis’ten Bodrum’a Ziyaret

Bodrum ile Yunanistan’ın Patmos Adası arasında turizm, kültür ve denizcilik alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli diplomatik ve sektörel temaslar gerçekleştirildi. Patmos Belediye Başkanı Nikitas Tsampalakis ve beraberindeki heyetin Bodrum ziyareti; fuar buluşmaları, dijital ekran tanıtımları, İzmir Başkonsolosluğu ziyareti ve televizyon programıyla geniş bir kapsama ulaştı.

Çalışmaların koordinasyonunda Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Bodrumlu turizmci Galip Gür aktif rol üstlendi.

Patmos Belediye Başkanı Bodrum Boat Show’a Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dinç’in davetiyle Bodrum’a gelen Patmos Belediye Heyeti, 14–18 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenen Bodrum Boat Show’a katıldı. Organizasyon kapsamında iki komşu destinasyon arasındaki turizm potansiyeli ve karşılıklı hareketliliğin artırılmasına yönelik olanaklar değerlendirildi.

Ziyaretin en dikkat çeken projelerinden biri ise Patmos’un dijital tanıtımı oldu. Bodrum Boat Show süresince kentin merkezi noktalarında ve liman çevresindeki büyük dijital ekranlarda Patmos’un doğal güzellikleri yayımlandı. Bu tanıtım faaliyetlerinin yaz sezonunda (temmuz ve ağustos aylarında) da sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.

İzmir’de Diplomatik Temaslar ve TV Söyleşisi

Bodrum’daki programın ardından heyet, Galip Gür eşliğinde Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Ege’nin iki yakası arasındaki dostluk ilişkilerini masaya yatırdı.

Temaslar, EGEMAX TV’de Gamze Kurt’un moderatörlüğünde yayımlanan televizyon programıyla devam etti. Programda konuşan Galip Gür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bodrum ve Patmos, aynı denizi, ortak bir kültürel mirası ve köklü bir tarihi paylaşan iki önemli turizm destinasyonudur. Patmos’un Bodrum’da tanıtılması kadar, Bodrum’un da Yunan adalarında daha güçlü biçimde tanıtılması önemlidir. Amacımız karşılıklı turizm hareketliliğini artırmak, yeni iş birlikleri geliştirmek ve her iki bölgenin ilişkilerine katkı sağlamaktır. Turizm yalnızca ekonomik bir faaliyet değildir; toplumları yakınlaştıran güçlü bir köprüdür."

Patmos Belediye Başkanı Nikitas Tsampalakis de Bodrum’daki misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Galip Gür’e ve emeği geçenlere teşekkür etti. Gerçekleştirilen bu temasların, önümüzdeki dönemde Ege'de ortak turizm projelerine zemin hazırlaması bekleniyor.

Editör

Bodrum'un Güncel Haber Kaynağı | Bodrum yarımadasındaki en güncel haberleri tarafsız olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

User