Bodrum’dan Karaada’ya Çevre Çıkarması: Gönüllüler Onlarca Poşet Çöp Topladı

Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (MUSKAD) ve Bodrumlu gönüllüler, Karaada'da kapsamlı bir temizlik kampanyası düzenleyerek onlarca poşet çöp topladı.

Monday, Ekimober 26, 2026 - 15:58
0 6
Bodrum’dan Karaada’ya Çevre Çıkarması: Gönüllüler Onlarca Poşet Çöp Topladı
Bodrum’dan Karaada’ya Çevre Çıkarması: Gönüllüler Onlarca Poşet Çöp Topladı

Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (MUSKAD), Goca Bodrumlular ve Bodrumlu gönüllülerle birlikte Karaada’da anlamlı bir temizlik kampanyası gerçekleştirdi. Yaz boyunca teknelerin bıraktığı ve dalgaların kıyıya taşıdığı atıkları temizleyen duyarlı grup, onlarca poşet çöp topladı.

Dernek Başkanı Mehmet Melengeç, Karaada’nın kaderine terk edilmemesi gerektiğini vurgulayarak bölgenin düzenli bir mesire alanına dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

“HEART BEAT” Teknesiyle Karaada’ya Çıkarma

Etkinlik, 25 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Denizciler Derneği önünden Anıl Danacı’ya ait “HEART BEAT” isimli teknenin Karaada’ya hareket etmesiyle başladı. Kalabalık bir gönüllü ekibinin katıldığı organizasyonda, adanın kıyı şeridinde biriken pet şişeler, poşetler ve çeşitli atıklar titizlikle toplandı. Doğal güzelliklerin korunması adına büyük bir özveriyle çalışan Bodrumlu gönüllüler, çevre bilincine dikkat çekti.

Mehmet Melengeç’ten Yetkililere Çağrı

Temizlik kampanyasının ardından açıklamalarda bulunan MUSKAD Başkanı Mehmet Melengeç, Karaada’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:“Karaada’yı kaderine terk etmek istemiyoruz. Burayı yıllardır gelip temizliyor, vatandaşlarımızın kullanabileceği temiz bir hâle getiriyoruz. Bu konuda yetkililerin de elini taşın altına sokmasını ve buranın Bodrum halkının kullanabileceği, düzenli tekne seferleri yapılan bir mesire alanına dönüştürülmesini istiyoruz.”

Editör

Bodrum'un Güncel Haber Kaynağı | Bodrum yarımadasındaki en güncel haberleri tarafsız olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

User