L’Étape By Tour De France Marmaris’e Geliyor: Dev Bisiklet Yarışı 7 Haziran’da Başlıyor
Dünyaca ünlü amatör bisiklet yarışı L'Étape by Tour de France, 7 Haziran 2026'da Marmaris'te gerçekleşecek. 90 ülkede yayınlanacak dev organizasyonun detayları lansmanla açıklandı.
Dünyanın en prestijli bisiklet organizasyonu olan Tour de France’ın amatör serisi L’Étape by Tour de France, 7 Haziran’da Marmaris’in eşsiz doğasında pedalları döndürecek. 20 ülkede ve 35 şehirde düzenlenen bu dev spor turizmi etkinliği, Marmaris’in zorlu tırmanışlarını ve nefes kesen manzaralarını tüm dünyaya tanıtacak. Visa ve Maximiles Black isim sponsorluğunda gerçekleşecek yarış, 90 ülkede yayınlanarak Marmaris’in marka değerine dev katkı sağlayacak.
Bisiklet dünyasının en büyük efsanesi olan Tour de France ruhu, bu yıl Marmaris’in dağlarında ve kıyılarında hayat buluyor. Dünyanın dört bir yanından binlerce amatör bisikletçiyi profesyonel bir atmosferde buluşturan L’Étape by Tour de France, Türkiye’deki yeni durağı olarak Marmaris’i seçti. 7 Haziran 2026 tarihinde düzenlenecek olan L’Étape Marmaris by Tour de France, Akdeniz ve Ege’nin birleştiği bu özel coğrafyada yüzlerce sporcuyu ağırlayacak. Uluslararası spor takviminde prestijli bir yere sahip olan organizasyon, Amaury Sport Organisation (ASO) ve 78 Event iş birliğiyle hayata geçirilirken, Muğla Valiliği ve Marmaris Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumunun desteğiyle bölge ekonomisine ve tanıtımına büyük ivme kazandıracak.
Marmaris’te Dev Lansman Ve Vizyon Paylaşımı
Dünya çapında ilgiyle takip edilen organizasyonun tanıtımı, Marmaris’te düzenlenen kapsamlı bir basın lansmanı ile gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve çok sayıda kurumsal temsilci katıldı. Lansmanda, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek yarışın vizyonu, teknik parkur yapısı ve Türkiye’nin büyüyen spor turizmi hedefleri detaylandırıldı. Marmaris’in uluslararası spor organizasyonları için sahip olduğu doğal altyapının altı çizilirken, etkinliğin kentin turizm çeşitliliğine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.
Başkan Acar Ünlü: Marmaris’e Değer Katacak Bir Gelenek
Lansmanda önemli açıklamalarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Tour de France’ın 123 yıllık dev geleneğini kente taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Ünlü, "L’Étape by Tour de France Marmaris, ilçemizin doğası ve spor vizyonuyla bütünleşen çok kıymetli bir projedir. Marmaris; bisiklet yolları, teknik parkurları ve iklimiyle bu organizasyon için biçilmiş kaftandır. Hedefimiz, bu yarışın Marmaris’te sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve bisiklet kültürünün yerleşmesidir. 90 ülkede yayınlanacak olan bu yarış, Marmaris’in spor ve turizm markasına uzun vadeli ve stratejik bir değer katacaktır," dedi.
Zorlu Ve Teknik Parkurlar: 96 Ve 66 Kilometrelik Mücadele
Sporculara gerçek bir Tour de France deneyimi yaşatacak olan L’Étape Marmaris, iki farklı zorluk seviyesinde parkur sunuyor. 96 kilometrelik uzun parkur ve 66 kilometrelik kısa parkur, dağlık karakteri, dik tırmanışları ve teknik inişleriyle sporcuların sınırlarını zorlayacak. Parkur güzergahı boyunca Marmaris’in antik kentleri, turkuaz koyları ve çam ormanları arasından geçecek olan bisikletçiler, profesyonel yarışlardaki gibi "Sarı Mayo" (Maillot Jaune) mücadelesini amatör düzeyde iliklerine kadar hissedecekler. Kendi kategorilerinde dereceye giren başarılı sporcular, Fransa’da düzenlenen L’Étape du Tour’a katılım hakkı kazanarak efsanevi parkurlarda pedal çevirme ayrıcalığı elde edecekler.
Uluslararası Arenada Marmaris Referansı
Organizasyon Direktörü Ömer Kafkas, İstanbul’da elde edilen başarıyı şimdi Marmaris’e taşıdıklarını belirterek, Marmaris’in artık uluslararası spor takviminde güçlü bir referans noktası olacağını vurguladı. Sponsorların ve kamu kurumlarının desteğiyle güçlenen bu model, Marmaris’in sadece yaz turizmiyle değil, yılın 12 ayına yayılan bir bisiklet destinasyonu olma yolundaki en büyük adımı olarak görülüyor. Muğla ve Marmaris’in tüm dinamiklerinin seferber olduğu bu büyük yarış, 7 Haziran’da dünya bisiklet ailesinin kalbinin Marmaris’te atmasını sağlayacak.

