Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı

Bodrum’un geleneksel ahşap tekne kültürünü yaşatan Tırhandil Cup Kış Trofesi’nin 2. ayağı 27–28 Aralık’ta tamamlandı. 10. yıl trofesinde artan katılım ve zorlu kış şartları dikkat çekti.

Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı
Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı
Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı
Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı
Tırhandil Cup Kış Trofesi’nde 2. Ayak Tamamlandı, Rekabet Kışa Rağmen Zirve Yaptı

Bodrum’un geleneksel ahşap tekne kültürünün simgesi olan Tırhandil Cup Kış Trofesi’nin ikinci ayağı, 27–28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen yarışlarla tamamlandı. 10. yıl trofesinde kışın sert rüzgârları altında mücadele eden ekipler, tırhandil teknelerinin dayanıklılığını ve denizcilik mirasının gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Bodrum’un yüzyıllara dayanan ahşap tekne geleneğini yaşatan Tırhandil Cup Kış Trofesi, bu yıl da deniz tutkunlarını Bodrum açıklarında bir araya getirdi. 2016 yılında başlayan ve 10. kez düzenlenen organizasyonun ikinci ayağı, değişken hava koşullarıyla yarışçıları hem fiziksel hem de taktiksel olarak zorladı.

İlk gün etkili olan sert rüzgârlar, parkurları oldukça zorlu hale getirirken; ikinci gün rüzgârın belirgin şekilde azalması, ekipleri bu kez farklı denge ve strateji sınavlarıyla karşı karşıya bıraktı. Her iki günde de tırhandil tekneleri, karakteristik omurga yapıları, dengeli seyirleri ve ahşap gövdelerinin sağladığı uyumla Bodrum açıklarında etkileyici bir yarış atmosferi oluşturdu.

Bu etapta 11 tırhandilin start hattında yer alması, Tırhandil Cup’ın 10. yılında organizasyonun ne denli büyüdüğünü gözler önüne serdi. Zorlu kış şartlarına rağmen artan katılım, tırhandillere olan ilginin her sezon daha da güçlendiğinin en somut göstergesi oldu.

2. Ayak Kazananları

Tırhandil Kategorisi
BELİZ G
HIZIR 1
GARGANTUA

Tırhandil A Kategorisi
BASTARDA
MUAMMER BEY
WHISPER S

Tırhandil B Kategorisi
BELİZ G
HIZIR 1
GARGANTUA

Kış Trofesi Toplam Geçici Sonuçlar Açıklandı

İki ayağın ardından açıklanan geçici toplam sonuçlar, ilerleyen etaplarda rekabetin daha da sertleşeceğinin sinyallerini verdi.

Tırhandil Kategorisi
BELİZ G
HIZIR 1
DERYA KAPTAN

Tırhandil A Kategorisi
BASTARDA
MUAMMER BEY
WHISPER S

Tırhandil B Kategorisi
BELİZ G
GARGANTUA
HIZIR 1

Ortaya çıkan tablo, 10. yıl trofesinin yalnızca sportif değil, aynı zamanda kültürel bir mücadele alanına dönüştüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Birinci Ayak Ödülleri Bodrum’da Verildi

29–30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen birinci ayak yarışlarında dereceye giren ekipler için düzenlenen ödül töreni, 26 Aralık akşamı Bodrum Veli Bar’da yapıldı. Tırhandil topluluğunu bir araya getiren gecede, yarışçıların başarıları alkışlarla kutlanırken 10. yıl trofesinin birliktelik ve dayanışma ruhu güçlü şekilde hissedildi.

Başkan Erim Önüt: “Bu Bir Yarıştan Daha Fazlası”

Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Erim Önüt, ikinci ayağın ardından yaptığı değerlendirmede organizasyonun taşıdığı anlamın altını çizdi. Önüt, her geçen ayakta katılımın artmasının Tırhandil Cup’ın Bodrum’da güçlü bir denizcilik mirasına dönüştüğünü gösterdiğini vurgulayarak, tırhandillerin yalnızca yarışmadığını, ahşap tekne kültürünün hâlâ canlı ve nefes alan bir değer olduğunu hatırlattığını ifade etti.

Bodrum tersanelerinde yeni tırhandillerin üretilmesi, geçmişte yurtdışına giden teknelerin yeniden Bodrum’a dönmesi ve her yıl artan katılımın, organizasyonun somut etkilerini ortaya koyduğunu belirten Önüt, “Tırhandil” coğrafi işaretinin Bodrum Ticaret Odası tarafından alınmasının da bu kültüre ayrı bir değer kattığını dile getirdi. Ayrıca, Cenk Karacalar tarafından hazırlanan ve 10. yıl kapsamında kapsamı genişletilen belgesel çalışmasının, bu mirası kalıcı hale getireceğini söyledi.

2025–26 Tırhandil Cup Kış Trofesi Takvimi

  1. Ayak: 29–30 Kasım

  2. Ayak: 27–28 Aralık

  3. Ayak: 24–25 Ocak

  4. Ayak: 28 Şubat – 1 Mart

  5. Ayak: 4–5 Nisan

  6. Ayak: 2–3 Mayıs

Tırhandil Cup Kış Trofesi; Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Ağanlar Tersanesi, Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Denizciler Derneği ve ilgili paydaşların destekleriyle, Era Yelken Kulübü çatısı altında gerçekleştiriliyor.