İYİ Partili Metin Ergun'dan Seydikemer Orman Yangını İçin Meclis'te Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Seydikemer'deki orman yangınında zarar gören çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

Monday, Ağustosust 3, 2026 - 22:09
0
İYİ Partili Metin Ergun'dan Seydikemer Orman Yangını İçin Meclis'te Soru Önergesi
İYİ Partili Metin Ergun'dan Seydikemer Orman Yangını İçin Meclis'te Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Seydikemer'de meydana gelen orman yangınındaki tarımsal kayıpların telafi edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.

Ergun, 29 Temmuz 2026 tarihinde Seydikemer'in Bayır Mahallesi'nde çıkan yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirterek; zeytinlikler, seralar, ahırlar, arılı kovanlar ve çok sayıda konutun zarar gördüğünü ifade etti.

Üreticilerin Mağduriyeti Giderilmeli

Yangından etkilenen üreticilerin yaralarının hızla sarılması gerektiğini vurgulayan Ergun, doğal afetlerde uygulanan destek mekanizmalarının bu yangınzede çiftçiler için de gecikmeden devreye sokulması çağrısında bulundu.

Önergede, hasar tespit çalışmalarının durumu, etkilenen üretici sayısı ve tazminat ile borç erteleme gibi desteklerin planlanıp planlanmadığı soruldu.

Uzun Vadeli Gelir Kaybı Vurgusu

Yıllardır ürün veren zeytin ve meyve ağaçlarının kaybedilmesinin yalnızca bir yıllık ürün kaybı anlamına gelmediğine dikkat çeken Ergun, ağaçların eski verimine ulaşmasının uzun yıllar alacağını belirtti.

Bu sebeple, yalnızca bir yıllık ürün bedeli üzerinden yapılacak desteğin yetersiz kalacağı ifade edilerek, üreticilerin gelir kaybını karşılayacak uzun vadeli programların gündemde olup olmadığı Bakanlığa soruldu.

Editör

Bodrum'un Güncel Haber Kaynağı | Bodrum yarımadasındaki en güncel haberleri tarafsız olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

User