Bodrum’da Çevre Duyarsızlığı: Yokuşbaşı’nda Aracından Sigara İzmariti Atan Sürücüler Tepki Çekti

Bodrum – 20 Temmuz 2025, Pazar, Bodrum’un merkez mahallerinden Yokuşbaşı’nda Pazar gecesi saat 21.40 sularında yaşanan olay, çevre duyarsızlığını bir kez daha gündeme taşıdı.

Bodrum – 20 Temmuz 2025, Pazar, Bodrum’un merkez mahallerinden Yokuşbaşı’nda Pazar gecesi saat 21.40 sularında yaşanan olay, çevre duyarsızlığını bir kez daha gündeme taşıdı. Seyir halindeki bir araçtan sigara izmariti atıldığını gören basın mensupları, duruma müdahale etti.

Aracı durdurarak sürücü ve yanındakileri uyaran basın mensupları, beklenmedik ve duyarsız tepkilerle karşılaştı. Şahıslar, “Bodrum’da herkes sigarasını yere atıyor”, “Farkında değildim”, “Beni mi buldunuz, bir tek ben mi attım?” gibi savunmalar yaparak çevreye zarar veren davranışlarını hafife aldı.

Olaya tanıklık eden bir basın mensubu şu ifadeleri kullandı:
“Basın olarak bu duyarsızlığa sessiz kalamazdık. Herkesin attığı bahanesi artık geçerli değil. Bu şehir sahipsiz değil, izmarit yere düşerken doğaya saygı da düşüyor.”

Yasal Süreç ve Cezai Yaptırım
2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre, yere izmarit veya atık madde atılması halinde kişi başına 2025 yılı itibarıyla 2.045 TL'ye kadar idari para cezası uygulanabiliyor. Yetkililer, bu tür ihlallerin görüntülenmesi ve bildirilmesinin çevreyi korumada etkili bir yol olduğunu vurguluyor.

Basın Mensuplarından Çağrı
Olayı görüntüleyen basın mensupları, özellikle yaz aylarında nüfusu artan Bodrum’da çevreye karşı daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtti. Basın mensupları, halkı izmarit, çöp ve benzeri atıkları doğaya atmamaları konusunda uyardı:
“Deniziyle, doğasıyla övündüğümüz Bodrum, ancak birlikte koruyabilirsek yaşanabilir kalır.”

Not: Olay anı araç kamerasına yansıdı ancak cihazın pili bitik olduğundan kayıt üzerindeki tarih yanlıştır. Görüntü, 20 Temmuz 2025 Pazar günü saat 21:40’ta, Bodrum Yokuşbaşı’nda çekilmiştir. Gerekli inceleme ve cezai işlem için yetkili mercilere görüntüler ve detaylar iletilmiştir.