2021 Yeni Yıl Mesajları

Bodrum ve Muğla Protokollerinin 2021 yeni yıl mesajları

1. Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın Yeni Yıl Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın Yeni Yıl Mesajı
Muğla Valisi Orhan Tavlı
Saygıdeğer Muğlalılar;
 
2020 yılını geride bırakıp yeni yıla girerken, 2021 yılının ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış, huzur ve refah getirmesini diliyorum.
 
2020 yılı dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Salgından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla büyük bir mücadele verdik ve mücadeleye devam ediyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de salgının yayılım hızı ve vaka sayısındaki artışın durdurulması için çalışmalar çok yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Ülke ve millet olarak içerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreci birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hep birlikte atlatacağımıza ve özlem duyduğumuz sağlıklı günlere bir an önce kavuşacağımıza canı gönülden inanıyorum. 
 
Bu zorlu sürecin aşılmasında devletimizin aldığı tedbirlere uyulmasının, kurallara riayet edilmesinin çok büyük önemi olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Salgınla mücadelede hep birlikte alacağımız önlemlerin, bizleri sağlıklı günlere ulaştıracağını unutmayalım. 
 
2020 yılında ülkemizde ve ilimizde birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, saygı ve hoşgörü anlayışı içerisinde her alanda her biri ülkemizin ve ilimizin kalkınma yolculuğunda birer köşe taşı olan yatırım ve hizmetler gerçekleştirildi. 2021 yılında da ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın tüm imkânlarına sahip olan Muğla’mızı 2023 hedeflerine ulaştırmak için birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışacak, geçmişte olduğu gibi yolumuza çıkacak tüm engelleri aşarak büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ve kararlılıkla yürüyeceğiz.
 
Yeni umutlarla karşıladığımız 2021 yılının, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyor, Muğlalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, her kademede görev yapan sağlık çalışanlarının, kamu personelinin, özel sektör çalışanlarının, basın mensuplarının yeni yılını tebrik ediyorum.

2. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz' ın Yeni Yıl Mesajı

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz' ın Yeni Yıl Mesajı
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz

Tüm dünyayı etkileyen salgın hastalık nedeniyle sıkıntılar yaşadığımız 2020 yılını geride bırakarak,2021 yılına ilk adımımızı atıyoruz. Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Canlanan umutların, özlemlerin, beklentilerin, mutlu yarınların habercisidir. Aziz milletimiz de herşeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Yeni yılın, ilçemize, ilimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini, sıkıntıların sona ermesini temenni ediyorum. Tüm dünyayı etkileyen salgın hastalık nedeniyle sıkıntılar yaşadığımız 2020 yılını geride bırakarak,2021 yılına ilk adımımızı atıyoruz. Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Canlanan umutların, özlemlerin, beklentilerin, mutlu yarınların habercisidir. Aziz milletimiz de herşeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Yeni yılın, ilçemize, ilimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa, sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini, sıkıntıların sona ermesini temenni ediyorum.

3. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün Yeni Yıl Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün Yeni Yıl Mesajı
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan bir mesaj yayımladı.

2020’yi geride bırakıp 2021’yi karşılayacağımız yeni yılda en büyük temennisinin “umut”olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz sözünü hatırlattı; “Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “2020 deyince ne yazık ki akıllara deprem, salgın, çığ, terör olayları, yangınlar, gözyaşı ve bir an önce geride bırakmak istediğimiz bir yıl geliyor. Halbuki 2020 yılına da sevdiklerimizle hep birlikte mutlulukla karşılamıştık. Geride bıraktığımız 2020 karamsarlıklar üzerine kurulu bir yıl olsa da bizlerin umudunu asla kıramadı. Deprem geldi Ayda bebek umut oldu, salgın geldi kahraman sağlıkçılarımız ve Türk bilim insanları dünyaya umut oldu, yangınlar, çığ hiçbiri umudumuzu yenemedi Türkiye tek yürek oldu. Umudun olduğu her yerde yarınlar için mutluluk tohumları yeşerdi.

“Umutsuz olmaya hakkımız yok”

Bundan yüzyıl önce, dört bir tarafı düşmanla çevrili, ülkeyi yönetenlerin gaflet içinde olduğu bir ortamda bir avuç kahramanla yola çıkan ve Türk Milleti’ne inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ulusa umut oldu ve “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” dedi. Bizlerde Atatürk’ün yolunda, aydınlık yarınlar için, hiçbir engelin bizi yolumuzdan almasına müsaade etmeden ilerlemeye devam edeceğiz. Umutsuz olmaya hakkımız yok. 2021 yılının tüm dünyaya umut içinde barış, sağlık, mutluluk getirmesini diliyor, tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.” dedi.

4. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Yeni Yıl Mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Yeni Yıl Mesajı
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Aras mesajında, “2020 yılı, küresel salgınla mücadele ettiğimiz, kendimizin, ailemizin ve halkımızın sağlığını korumak ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte zor koşullarda mesai yaptığımız bir yıl oldu. Bu geçici bir durum. 2021 yılını umutla karşıladığımız şu saatlerde, Bodrumumuzun yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler bulacağımız, barışın, adaletin ve sevginin hiç tükenmediği, sağlıklı, bereketli ve mutlu yıllar temenni ederek, başta Bodrum halkı olmak üzere tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın mesajında şunları ifade etti;

Değerli Bodrumlular,

“Bir taraftan küresel salgınla mücadele ederken, diğer taraftan da Belediyemizin sorumluluk alanı içerisinde pek çok projeyi hayata geçirdik. Büyük yatırımların başlangıcını yaptık. Havası, suyu, toprağı, denizi çok daha temiz, yaşanabilir bir kent için hep birlikte çaba ve emek verdik. Bodrum’un doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini koruyarak geleceğe taşıma sorumluluğumuzu, insan ve çevre odaklı yönetim modelimizle harmanlayarak özveriyle yerine getirdik.

Önümüzde, çok gurur duyulacak işlere imza atacağımız bir yıl var. Küresel salgının etkisini ne kadar sürdüreceğini kestiremesek de, mevcut şartlarda elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye devam edeceğimizden kuşkumuz yok. Yarını planlamak, bugünden başlar. Bizler, tüm korumacı duygularımızla bu kentin değerlerini geleceğe aktarabilme yeteneğini ortaya koyarken, bir taraftan da kentimizin tüm yükünü, ağırlığını ve sorumluluğunu taşıyarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bodrum adına farklılık yaratacağız. Kentimiz için hayalini kurduğumuz yüksek idealleri, somut ve cesur adımlara dönüştüreceğiz. Yaşam kalitesi en üst seviyede, sanatın, kültürün, gastronominin, turizmin kenti Bodrum’u tüm dünyaya tanıtacağız. Bu hedeflerimize, her bir çalışanımızın, her bir yöneticimizin enerjisi, emeği ve özverisi ile adım adım ulaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2021 yılının kentimize, bölgemize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur, bolluk ve bereket getireceğine yürekten inanıyorum. 

İyilik adına, gönlünüzden geçen tüm dileklerin gerçeğe dönüşmesini temenni ediyorum.

Sağlıklı, Mutlu yıllar!

5. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon'un Yeni Yıl Mesajı

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon'un Yeni Yıl Mesajı
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon

Saygıdeğer Bodrumlular,
Her yeni yıla daha büyük heyecan ve umutla başlarız. 2020 de böyle başladı. Çin’de başlayan salgının küresel boyutlarının bu derece büyük olabileceğini başlangıçta hiç birimiz tahmin edemezken Mart ayında ülkemizde pandemi ile tanıştık.
Yaşamakta olduğumuz, ezberleri bozan salgın döneminde Odamızın yöneticileri bizler ve çalışanlarımız aktif rol üstlendi. Asli Oda görevlerimizi aksatmadan tüm kurum ve kuruluş temsilcileriyle el ele vererek çözümün parçası olduk.
Sonrasında ise hepimizin bazen büyük tedirginlik bazen de büyük bir belirsizlikle geçirdiği 9 ayı geride bıraktık.
Şimdi 2021 yılına gireceğimiz bu günlerde, Bodrum Ticaret Odası olarak üyelerimizin menfaatleri, sektörlerimizin gelişimi için daha planlı ve risklere karşı önlemler alacağımız bir ticari hayatın altyapısının oluşturulması gerekliliğini ve önemi vurgulamak istiyorum.
Bazen ne yaparsak yapalım, işler istediğimiz gibi gitmiyor. Bu nedenle 2021 yılı için en büyük temennimiz öncelikle dünya genelinde korona virüsün sonunun gelerek sağlıklı toplumlar olabilmemizdir. Her şeyin başı sağlık diyen büyüklerimizi daha iyi anlamış durumdayız…
Bu süresi belli olmayan dönemin sonunda her ne kadar sağlığımızın korunması ana konu olsa da elbette ekonomik ve sosyal sonuçları da hep beraber yaşayacağız. Bütün kurumlara önemli görevler düşüyor, beraberce dayanışma içinde bunu atlatmak durumundayız.
2021 öncelikle sağlıklı bir yıl olsun. Bu yıl 2020 yılındaki kayıplarımızı, eksiklerimizi tamamlayabileceğimiz umut ve ferah dolu bir yıl olsun!
Tüm Bodrumluların yeni yılını kutlar, 2021’in hepimiz için sağlıklı ve kendi kendimize yetebildiğimiz bir yıl olmasını dilerim.