Muğla'nın Gururu Eylül Ülkü Yiğit Milli Takım Yolunda: Antalya'dan Madalya Ve Baraj Başarısıyla Döndü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Eylül Ülkü Yiğit, Para Yüzme Milli Takım Seçmeleri’nde 4 branşta barajı geçti. 200 metre serbestte Türkiye üçüncüsü oldu.

Muğla'nın Gururu Eylül Ülkü Yiğit Milli Takım Yolunda: Antalya'dan Madalya Ve Baraj Başarısıyla Döndü!
Muğla'nın Gururu Eylül Ülkü Yiğit Milli Takım Yolunda: Antalya'dan Madalya Ve Baraj Başarısıyla Döndü!
Muğla'nın Gururu Eylül Ülkü Yiğit Milli Takım Yolunda: Antalya'dan Madalya Ve Baraj Başarısıyla Döndü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Eylül Ülkü Yiğit, Antalya’da düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bireysel Milli Takım Seçmeleri’nde fırtına gibi esti. 4 farklı branşta milli takım barajını geçmeyi başaran 21 yaşındaki genç yetenek, 200 metre serbest kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Başkan Ahmet Aras, "Eylül’ün azmi tüm gençlerimize umut veriyor" diyerek başarılı sporcuyu tebrik etti.

Muğla’nın spor alanındaki yükselişi, ulusal arenadan gelen başarı haberleriyle taçlanmaya devam ediyor. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 29 Ocak – 1 Şubat 2026 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bireysel Milli Takım Seçmeleri, Muğlalı sporcu Eylül Ülkü Yiğit’in şovuna sahne oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yetişen 21 yaşındaki Yiğit, sergilediği üstün performansla hem teknik heyetten hem de izleyicilerden tam not aldı. Milli takım hedefiyle havuza giren başarılı sporcu, elde ettiği derecelerle ay-yıldızlı formaya bir adım daha yaklaştı. Muğla spor haberleri içinde geniş yankı bulan bu başarı, kentin paralimpik branşlardaki potansiyelini bir kez daha kanıtladı.

Dört Branşta Milli Takım Barajını Yerle Bir Etti

Genç sporcu Eylül Ülkü Yiğit, seçmeler boyunca adeta havuzun tozunu attırdı. Yiğit; 50 metre serbest, 100 metre serbest, 200 metre serbest ve 50 metre sırt branşlarının tamamında yarışarak, her dört kategoride de milli takıma seçilme barajını geçme başarısı gösterdi. Kondisyonu ve tekniğiyle rakiplerinin önüne geçen Yiğit, disiplinli çalışmasının meyvelerini Antalya’da topladı. Özellikle 200 metre serbest yarışında genel sıralamada Türkiye dördüncüsü olurken, kendi klasmanında Türkiye üçüncülüğünü elde ederek kürsüye çıkma gururu yaşadı. Ayrıca 50 metre sırt branşında da Türkiye dördüncüsü olarak istikrarlı grafiğini sürdürdü.

Başkan Ahmet Aras: Eylül İnancın Ve Emeğin Sembolüdür

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Eylül Ülkü Yiğit’in başarısını büyük bir sevinçle karşıladı. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Aras, "Eylül Ülkü Yiğit’in gösterdiği bu büyük başarı, sadece bir spor başarısı değil; inancın, emeğin ve vazgeçmemenin somut bir göstergesidir. Tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışan, hayallerinin peşinden kararlılıkla yürüyen sporcumuzla gurur duyuyoruz. Eylül’ün azmi ve mücadelesi, özellikle gençlerimize ve tüm sporcularımıza umut vermektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporcularımızın yanında olmaya, onların hayallerine ortak olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muğla’da Para Yüzme Branşında İstikrarlı Yükseliş

Eylül Ülkü Yiğit’in elde ettiği bu başarı, Muğla’da para yüzme branşına olan ilgiyi ve desteği de yeniden gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı modern tesisler ve uzman antrenör desteği ile yetişen sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda kenti başarıyla temsil ediyor. Yiğit’in önümüzdeki süreçte Milli Takım kampına katılarak uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi ve Muğla’yı temsil etmesi bekleniyor. Başarılı yüzücü, hırsı ve disipliniyle Muğla’nın spor vizyonunun en önemli temsilcilerinden biri haline gelmiş durumda.