Kamuoyu Bilgilendirmesi: Bodrum’da Ani Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Bodrum’da 25 Aralık 2025 gecesi etkili olan ani ve kuvvetli sağanak yağış sonrası Bitez, Gümbet ve Konacık-Çırkan’da su baskınları yaşandı, yollar kapandı, bazı binalar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Kamuoyu Bilgilendirmesi: Bodrum’da Ani Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi
Kamuoyu Bilgilendirmesi: Bodrum’da Ani Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi
Kamuoyu Bilgilendirmesi: Bodrum’da Ani Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi
Kamuoyu Bilgilendirmesi: Bodrum’da Ani Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiledi

Bodrum’da ani sağanak yağış, Bitez, Gümbet ve Konacık-Çırkan bölgelerinde su baskınlarına, yol kapanmalarına ve tedbir amaçlı tahliyelere neden oldu.

25 Aralık 2025 tarihinde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında, herhangi bir meteorolojik uyarı bulunmamasına rağmen Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan ani ve kuvvetli sağanak yağış, kısa sürede yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Bitez, Gümbet ve Konacık-Çırkan bölgelerinde etkili olan yağışla birlikte metrekareye yaklaşık 44 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Konacık D-330 Karayolu’nda Su Birikintileri Oluştu

Yağışın şiddetiyle birlikte Konacık D-330 Karayolu üzerinde ciddi su birikintileri meydana geldi. Bölgede bulunan yağmur drenaj hatlarının çalışır durumda olmasına rağmen, dere bağlantı noktalarındaki kesit darlığı nedeniyle suyun tahliyesinde gecikme yaşandı. Belediye ekiplerinin yoğun ve koordineli çalışması sonucu biriken sular tahliye edilerek yol yeniden trafiğe açıldı.

Çırkan Mahallesi’nde Tahliye Kararı Alındı

Şiddetli yağış sonrası Çırkan Mahallesi Amiral Caddesi üzerinde bulunan bir binanın temelinde kayma riski tespit edildi. Olası bir tehlikenin önüne geçmek amacıyla, söz konusu bina ile bitişiğindeki yapıda yaşayan toplam 15 vatandaş tedbir amaçlı tahliye edildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen vatandaşlar için AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda teknik inceleme süreci başlatıldı.

Bitez’de Dere Taşkını Otel Ve Aracı Etkiledi

Bitez bölgesinde ise Söğütlü Deresi istinat duvarının çökmesi sonucu dere yatağında taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle kapalı durumda bulunan bir otel zemin katı ile dere yatağında bulunan bir Kızılay aracı su baskınından etkilendi.

Yarımada genelinde yağıştan etkilenen 14 konut ve 2 otelde, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, MUSKİ ve Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından su tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilerek kamuoyunun bilgilendirildiği belirtildi.