Bodrum’da Kent Söyleşileri’nde Konkordato Masaya Yatırıldı
Bodrum Kent Konseyi ve BESİAD iş birliğiyle düzenlenen Kent Söyleşileri’nde “Konkordato: Bir Son Değil Başlangıç” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Kriz dönemlerinde konkordatonun işletmelere sunduğu fırsatlar ele alındı.
Bodrum Kent Konseyi ve BESİAD iş birliğiyle düzenlenen Kent Söyleşileri dizisinin altıncısı, “Konkordato: Bir Son Değil Başlangıç” başlığıyla gerçekleşti. Söyleşide konkordatonun kriz dönemlerinde işletmeler için sunduğu fırsatlar anlatıldı.
Bodrum’da iş dünyasını ve kent yaşamını ilgilendiren önemli bir etkinlik daha düzenlendi. Bodrum Kent Konseyi ve Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) tarafından organize edilen Kent Söyleşileri – VI, ekonomik krizin gölgesinde işletmelerin geleceğini şekillendirecek önemli bir konuyu gündeme taşıdı: Konkordato.
Açılış Konuşmaları İlgiyle Dinlendi
Etkinlik, Bodrum Ticaret Odası’nda bugün saat 18.00’de gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Bodrum Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk Oğuz ve BESİAD Başkanı Elvan Bilgin yaptı. Her iki başkan da kriz dönemlerinde işletmelerin doğru bilgilere erişmesinin önemine dikkat çekerek, bilgi paylaşımının kent ekonomisine sağlayacağı katkıyı vurguladı.
Dr. Efe Dündar: “Konkordato Bir Yeniden Başlangıçtır”
Panelin konuk konuşmacısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Efe Dündar oldu. Dündar, konkordatonun yalnızca bir çıkış yolu değil, aynı zamanda yeniden yapılanma ve sürdürülebilirlik için bir başlangıç fırsatı sunduğunu belirtti. Toplumda konkordato hakkında yaygın olarak kabul gören “doğru bilinen yanlışlar”a da dikkat çekti.
Katılımcılardan Yoğun İlgi
Bodrum iş dünyasının yoğun katılım gösterdiği söyleşi, interaktif soru-cevap bölümüyle devam etti. Katılımcılar, konkordato süreçleri, hukuki boyutları ve işletmelere sunduğu fırsatlar hakkında sorular yönelterek etkinliğe aktif şekilde dahil oldular.