Bodrum Belediyesi’nden Çocuklara Anlamlı Yarıyıl Hediyesi: Pınarlıbelenli Minikler Sinemada Buluştu

Bodrum Belediyesi, yarıyıl tatilinde Pınarlıbelenli öğrencileri ve annelerini ücretsiz sinema etkinliğinde buluşturdu. Maşa ile Koca Ayı filmiyle çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Bodrum Belediyesi’nden Çocuklara Anlamlı Yarıyıl Hediyesi: Pınarlıbelenli Minikler Sinemada Buluştu
Bodrum Belediyesi’nden Çocuklara Anlamlı Yarıyıl Hediyesi: Pınarlıbelenli Minikler Sinemada Buluştu
Bodrum Belediyesi’nden Çocuklara Anlamlı Yarıyıl Hediyesi: Pınarlıbelenli Minikler Sinemada Buluştu

Bodrum Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Cinemarine Bodrum sinemalarının ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Pınarlıbelen Nilgün-Dr. Kerim Cangır İlkokulu öğrencileri ve anneleri unutulmaz bir gün geçirdi.

Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte çocukların tatil sevincine ortak olan Bodrum Belediyesi, kırsal mahallelerdeki öğrencileri unutmadı. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, merkeze uzak noktada eğitim gören miniklerin şehir imkanlarından ve kültürel aktivitelerden eşit şekilde yararlanması hedeflendi. Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından titizlikle planlanan organizasyon, Pınarlıbelen Mahallesi’nden gelen öğrenci ve velilerin katılımıyla büyük bir neşeye dönüştü. Çocuklar, tatilin tadını arkadaşları ve aileleriyle birlikte beyaz perdenin büyüleyici dünyasında çıkarma fırsatı buldu.

Pınarlıbelenli Öğrenciler Maşa İle Koca Ayı Filmiyle Eğlendi

Etkinlik kapsamında, belediyeye ait araçlarla Pınarlıbelen Mahallesi’nden alınan Pınarlıbelen Nilgün-Dr. Kerim Cangır İlkokulu’nun 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile annelerinden oluşan 80 kişilik grup, büyük bir heyecanla sinema salonuna getirildi. Cinemarine Bodrum’da kendileri için özel olarak hazırlanan salonda yerlerini alan davetliler, çocuklar tarafından çok sevilen “Maşa ile Koca Ayı: Mucize Parkı” adlı çizgi filmi izledi. Film boyunca kahkahaların eksik olmadığı salonda, çocuklar hem eğlendi hem de yarıyıl tatilinin stresini attı. Arkadaşlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan minikler, filmin ardından bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel günü ölümsüzleştirdi.

Velilerden Bodrum Belediyesi’ne Teşekkür Mesajı

Gösterim sonrası duygularını paylaşan öğrenciler, filmi çok beğendiklerini ve tatilde böyle bir sürprizle karşılaşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Veliler ise kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar için bu tür etkinliklerin erişilebilirlik açısından çok değerli olduğunu vurguladı. Yarıyıl tatilinde çocuklara yönelik ücretsiz etkinlik bulmanın her zaman kolay olmadığını belirten anneler, çocuklarının hem sosyalleşmesi hem de farklı bir deneyim yaşaması adına sağlanan bu imkandan dolayı Bodrum Belediye Başkanı ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerini ilettiler. Anneler, bu tür projelerin çocukların okul motivasyonunu da artırdığına dikkat çekti.

Gözde Çakıroğlu: Çocuklarımızın Sosyal Gelişimini Önemsiyoruz

Etkinlikte bir konuşma yapan Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Çakıroğlu, çocukların mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirtti. Çakıroğlu, “Bodrum Belediyesi olarak yarıyıl tatili kapsamında öğrencilerimizle sinemada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız, çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak ve aileleriyle birlikte güzel anılar biriktirmelerini sağlamaktır. Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın vizyonunu genişletirken aidiyet duygularını da güçlendiriyor,” dedi. Ayrıca etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı Cinemarine Yönetim Kurulu Başkanı ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Onursal Başkanı Cenk Sezgin’e de teşekkür eden Çakıroğlu, sosyal projelerin önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.